Samarbete och kommunikation går hand i hand

“Jag sökte en teamutveckling som skulle ge mina medarbetare en ökad kunskap om medarbetarnas olikheter och hur det påverkar vårt sätt att kommunicera och vår syn på förändring.”

Därför kontaktade jag Karriär & Kompetens för att diskutera ett upplägg av en personaldag för min grupp. Syftet med dagen var att skapa bättre förståelse för hur det egna beteendet och preferenser är kopplade till hur vi kommunicerar med varandra. Min förhoppning var att kunskapen skulle ge en ökad förståelse för varandras olikheter, beteenden och reaktioner.

Anstalten står inför en organisationsförändring med en del oro bland personalen och jag ville ge gruppen ökad trygghet och vi-känsla innan organisationsförändringen blev klar, för att på så sätt orka med förändringen tillsammans.

Min personalgrupp är generellt sätt oerhört goda kommunikatörer med våra klienter, men  misslyckas ibland i kommunikationen mellan varandra. Jag märker redan en förändring i sättet hur vi kommunicerar och det har jag dagen att tacka för!

Jag ville att dagen skulle uppfattas som kul och entusiastisk snarare än djup och teoretisk. Konsulten var oerhört inlyssnande och tillmötesgående. Förarbetet var gediget där hon lät mig, både muntligen och skriftligen, precisera mina behov. Själva dagen ledde hon  med stor respekt för mig som chef i gruppen.

pauline_hagberg_2015
Pauline Hagberg, kriminalvårdsinspektör, Anstalten Borås

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.