KARRIÄRFRÅGOR en viktig del av er kompetensförsörjning

När Karriär & Kompetens startade 1997 var karriärfrågor något som arbetslivet hade börjat efterfråga. Olika organisationer inrättade sk. karriärcenter för att uppmuntra medarbetare och chefer till både intern och extern rörlighet.

Idag, nästan 20 år senare, är karriärfrågor en av de viktigaste viktigaste frågeställningar för att säkra organisationens samlade kompetens samt att motivera ledare och individer att identifiera sina drivkrafter och engagemang.

vägskäl
Karriärprogram
Regeringskansliet var en av organisationerna som i slutet på 1990-talet slöt avtal med oss för att erbjuda livs- och karrärutveckling för medarbetare och chefer. Man erbjöd även program för personer som varit föräldralediga och som var åter i arbete. Programmen syftade till att stötta personerna i sina nya roller, hur man kan kombinera föräldraskapet med den professionella rollen. Detta har även Swedbank erbjudit sina anställda under 2010-talet.

Med hjälp av oss
Organisationer som Naturhistoriska, Riksantikvariatämbetet, fd Högskoleverket, Regeringskanliet, Ersättningsnämnden mfl har genom åren erbjudit och erbjuder livs- och karriärutveckling till medarbetare och chefer med hjälp av våra konsulter på Karriär & Kompetens.

Internkonsulter
Genom åren har vi även utbildat  internkonsulter inom olika organisationer som jobbar aktivt med karriärfrågor och talentmanagement. En av organisationerna är Försvarsmakten där vi har utbildat många internkonsulter – just nu är ett 100-tal aktiva.

Ledarutveckling_-_vra_tjnster
Karriärfrågor – en del av talent management
Arbetar ni aktivt med talent management/ kompetensförsörjningsfrågor och söker ett program som hjälper medarbetare och chefer att göra aktiva val i sin karriär? Eller gör som SMHI m. fl – använd livs- och karriärutvecklingen som en del av ert ledarutvecklingsprogram!

Direktupphandling
Idag är beloppsgränsen för direktupphandling höjd till ca 500.000 kr och för det beloppet kan ni erbjuda livs- och karriärutveckling till många personer. Har ni råd att tacka nej?

Kontakta oss så berättar vi gärna mer om hur ni kan arbeta proaktivt med dessa frågor.

På återhörande, Karriär & Kompetens

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.