Mötesplats Kvinna och chef 25 januari 2024

group of women office workers smiling
Photo by Alena Shekhovtcova on Pexels.com

Hej!

Hoppas allt är väl med dig!

Nu är programmet för Mötesplats 2024 spikat och åter igen har vi spännande talare att få lyssna till! Även i år har vi fått ihop en fullspäckad dag med en massa energipiller.  Något som vi behöver i dessa utmanande tider. Aldrig någonsin har nutiden och framtidstrender haft så stor påverkan/effekt på vårt arbetsliv och ledarskap. Utifrån denna kontext har vi byggt upp ett spännande program för dagen.

Många är ni som har varit med på Mötesplats genom åren och tillsammans har ni förgyllt dagen på det absolut bästa sättet, vi tror och hoppas att vi får se er med oss även denna gång.

Du behöver inte ha gått vårt program Kvinna och chef i staten eller vara med i våra chefsnätverk för att delta på Mötesplats. Är du kvinna och chef, är du välkommen!

Den 25 januari 2024 öppnas dörrarna till ”vårt rum” Manhattan på World Trade Center. Frukosten står uppdukad och spellistan på Spotify (Mötesplats Kvinna och chef) bjuder på stämningsfull musik.

Du kommer väl?

Hjärtligt välkommen ska du vara!    

/Maria, Annica och Åsa  

Att leda sig själv och andra i utmanande tider
Att leda oss själva och andra i en värld som utmanar oss och våra medarbetare på många plan, kräver sin person. Var hittar vi energin? Hur fyller vi på? Hur förhåller och orienterar vi oss i denna komplexa värld?
För att få svar och perspektiv har vi bjudit in Lisa Clefberg (leg. psykolog, ledarutvecklare och föreläsare). Lisa kommer att ge oss inspiration, kunskap och verktyg kring självledarskap och vad kan vi göra för att må vårt bästa jag och stötta de vi är till för. Hon kommer att ge oss strategier för hur vi kan hitta våra egna insikter som sedan övergår i handling och blir en del av vår dagliga rutin.

Framgångsrikt ledarskap på distans
Ewa Thylén, Årets Nyskapande chef i offentlig sektor, är inbjuden för att dela med sig av en riktigt spännande resa! Nämligen den om hur Ewa på ett mycket framgångsrikt sätt lyckades på kort tid bygga upp en verksamhet med hundratals medarbetare från ett vitt papper. Hon, tillsammans med sina chefer, skapade en lärande organisation som arbetade i ständig förändring och med en kultur som präglades av arbetsglädje – allt detta på distans. Hur gick detta till? Tillväxtverket fick i mars 2020, i uppdrag av regeringen att hantera stöd till korttidsarbete, ett stöd riktat främst till företag under Coronapandemin. Med hjälp av sitt mod, förmåga att skapa struktur och engagemang lyckades Ewa med detta till synes övermäktiga uppdrag. Hur hon gick till väga när hon skapade välmående och högpresterande team och under tre års tid både byggde upp och skalade ner en helt ny handläggarorganisation, får vi ta del av under detta spännande pass

Omtumlande tider och välmående medarbetare
Lena Hadad, HR-direktör Arbetsförmedlingen, har lett myndighetens HR-arbete i en tid där myndigheten har gått igenom stora förändringar inom digital transformation, reformeringsarbete och omställning. Samtidigt som myndigheten genomgår en mängd förändringar och skapar därmed osäkerhet, visar undersökningar att myndighetens medarbetare mår bra! Detta vill vi höra mer om! Vad är framgångsfaktorerna för detta?
Förutom detta, kommer vi även att få ta del av hur myndigheten arbetar med framtida kompetensbehov när uppdraget och myndighetens arbetsuppgifter förändras. Vi kommer även att få lyssna till Lenas egen chefsresa och syn på ledarskapet.

Om hopp och förtvivlan i vardagen
Radiohjälpen gör skillnad för dem behöver det mest och Kristina Henschen är generalsekreterare för denna spännande organisation. Vi har bjudit in Kristina för att få ta del av hennes spännande karriärresa som börjar på Handels till att idag stå mitt i förtvivlan på marken under flyglarmen i Ukraina, och samtidigt känna hoppfullheten inför människors engagemang runt om i Sverige. Kristina har ägnat hela sitt vuxna liv åt att arbeta i och leda organisationer som gör skillnad. Vi ser fram emot att få en inblick i hur det är att leda en stor stiftelse. Radiohjälpens mest kända insamlingar är insamlingen för civilbefolkningen i Ukraina, för Världens Barn och insamlingen Musikhjälpen, insamlingar som gör skillnad och berör.

Hålltider 25 januari 2024:

8.45 Frukosten står uppdukad
9.15 Karriär & Kompetens önskar välkomna!
9.30-10.45 Att leda sig själv och andra i utmanande tider med Lisa Clefberg
10.45-11.00 Mingel
11.00-12.30 Framgångsrikt ledarskap på distans med Ewa Thylén
12.30-13.15 Lunch
13.15-14.30 Omtumlande tider och välmående medarbetare med Lena Hadad
14.30-15.00 Fika och mingel
15.00-16.15 Om hopp och förtvivlan i vardagen med Kristina Henschen

Praktisk information:

Pris: Som vanligt har vi Early Bird-rabatt för dig som anmäler dig innan den 20 november – då kostar dagen 4.770 kr. From 20 november gäller ordinarie pris 5.300 kr, samtliga priser exkl. moms. I priset ingår frukost, lunch och eftermiddagsfika
Plats: World Trade Center, rummet: Manhattan, Kungsbron 1, Stockholm
Anmälan: Anmäl dig till kvinnachef@karriarkompetens.se Har du särskilda önskemål om kost, skriv det i anmälan och önskar du få fakturan i december, skriv även det!
Avanmälan: Avanmälan kan göras kostnadsfritt fram till den 18 december, om du får förhinder kan du lämna över din plats till en kollega.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.