Hantera maktspel i din ledarroll!

Härskartekniker och oönskat maktspel förekommer i alla grupper. Det kan handla om att bli osynliggjord eller förminskad, medvetet eller omedvetet. Någon tar för sig på andras bekostnad eller beter sig på sätt som får andra att känna sig osäkra och dumma. Det som utmärker maktspel är att någon tjänar på att andra blir tysta – eller rättare sagt tystar sig själva.

Under föreläsningen koncentrerar vi oss på förebyggande arbete och strategier i vardagen. Vad kan man som chef eller ledare göra när maktspel pågår i en grupp som annars är trevlig och bra? Vad kan man som chef säga och göra om man upplever någons härskartekniker och hur kan man förebygga maktspel i grupper?

Du får kunskap om olika tekniker och hur du kan hantera och jobba förebyggande med dessa frågor.

Ur innehållet:

  • Vad är en härskarteknik och varför använder vi människor sådana mot varandra?
  • Om människors behov av att synas och märkas och om behovet att vara någon
  • Olika slags härskartekniker och hur de vävs ihop och blir till ett maktspel
  • Om förebyggande arbete och chefens roll
  • Om individers och gruppers ansvar
  • Konkreta metoder för att förebygga och för att hantera oönskat maktspel

Medverkande: Dagen leds av vår samarbetspartner Heléne Thomsson, fil dr och organisationskonsult från Thomsson & Partner AB. Hélene är författare av boken ”Kära Vendela : om härskartekniker, mikromakt och maktspel”.

Pris: 2 950 kr exklusive moms, i priset ingår även Helenes bok ”Kära Vendela”. Lunch ingår ej, det finns gott om bra lunchsställen i våra kvarter.

Datum: Seminariet äger rum den 14/11.

Tid: kl. 9-16

Plats: I våra lokaler, Klarabergsgatan 29 plan 1 i centrala Stockholm.

Anmälan: Anmäl dig till info@karriarkompetens.se så snart som möjligt, vi har begränsat med platser. I din anmälan önskar vi få dina kontakt- och fakturauppgifter. Rubricera din anmälan/mailet med ”MAKT 14 november”.

Avanmälan: Avanmälan kan ske, utan kostnad, senast den 1 november, därefter debiterar vi hela kostnaden. Om du har fått förhinder, så får du gärna skicka en kollega istället.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.