Hur förlänga semestern?

I tidningen Chefs nyhetsbrev kan man lösa följande tips på hur du känslomässigt kan förlänga semesterkänslan. 

1 Håll koll på din tid. Det handlar inte om att du ska registrera minsta rörelse med någon app eller så – men skriv en enkel form av dagbok, fotografera mera eller filma dina upplevelser. Får i alla fall garanterat bort känslan av att du inte vet vart tiden tog vägen – för nu vet du ju det.

2 Gör nåt nytt. En anledning att barn kan tycka att saker går långsamt är för att allt de gör är för första gången – på samma sätt kan du själv kanske känna att första dagen på en ny plats känns väldigt lång. Det här är också en metod du kan använda i vardagen. Hitta på något kvällstid med familjen eller gör en spännande utflykt på helgen. Det finns en anledning till dylika aktiviteter går under benämningen kvalitetstid.

3 Gör nåt läskigt. Eftersom hjärnan tvingas jobba hårt för att ta in en situation du finner skrämmande – av skäl som har att göra med överlevnadsinstinkten – känns det som att tiden går långsammare. Men du behöver inte utsätta dig för regelrätt fara, det kan räcka att gå ett par steg utanför bekvämlighetszonen. Håll ett tal på någons bröllop eller res utomlands på egen hand.

4 Hitta flytet. Även om ett flow i något du gillar att göra – löpning, snickra på sommarstugan, laga den perfekta grillmarinaden – borde göra att det känns som att tiden går snabbare finns det ögonblick då det också kan få effekten av stillastående tid. Känns det igen? Om inte har du i alla fall ägnat dina timmar åt något du uppskattar. Väl använd tid alltså.

5 Skippa skärmen. Tidsdödare i form av tv och mobiltelefon är bästa sättet att snabba upp tiden – undvik detta. 

Och därmed säger vi trevlig semester!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: