Endast några fåtal platser kvar!

Programmet Kvinna och chef i staten vänder sig till dig som är kvinna och chef inom staten. Du har förmodligen varit chef i några år och vill lära dig mer om dig själv, dina förmågor och hur du kan utveckla ditt ledarskap.

Nu startar vi det 13:e programmet! Kvinna och chef har kommit att bli en mycket uppskattad utbildning med hög kvalitet, spännande diskussioner och utveckling av det personliga nätverket.

Tidigare utbildningar har valt att efter programmet fortsätta hålla kontakt och träffas några gånger per år för att stötta varandra i de olika utmaningar som deltagarna står inför. Det äldsta nätverket är 12 år.

Programmet erbjuder:
– Ny kunskap om organisationer, omvärldsfrågor och ledningsarbete i stat, kommun och landsting
– Intensiv träning av centrala chefsuppgifter och ledningsförmågor
– Fördjupade insikter om dig själv som kvinna och chef
– Utblickar och spaningsmetoder för att vara med och aktivt utveckla den offentliga sektorn

Utbildningen består av 5 block:
Block 1: 28-29 okt 2014 — Organisation
Block 2: 8-10 dec 2014 – Jag själv
Block 3: 28-29 jan 2015 — Att vara chef i stat, kommun och landsting.
Block 4: 3-4 mars 2015 — Att leda medarbetare
Block 5: 22-23 april 2015 — Strategiskt ledarskap i offentlig sektor

Varje block är på 2 dagar.
Block 2 startar på kvällen före dag 1 (innebär två övernattningar). Övriga block startar på morgonen och innebär en övernattning.
Programmet leds av två programledare. Förutom programledarna har vi även externa gästföreläsare som kommer och delar med sig av sin expertkunskap.

Pris
54.000 kr exkl. moms (inkluderar tre tester men exkluderar internats- och resekostnader)

Anmälan
Vill du vara säker på att få en plats på utbildningen? Maila oss till info@karriarkompetens.se.

Nätverk
Utbildningens första kull (för 12 år sedan) håller fortfarande kontakt i sitt nätverk och träffas flera gånger per år för att diskutera de utmaningar de står inför. Så har även de nästkommande kursdeltagarna gjort.

Varför en särskild satsning på kvinnor?
Programmet var redan från början ett led i att få fler kvinnor att söka högre tjänster i staten. Många har gått vidare till högre tjänster! Alla har tagit sig en rejäl funderare på sitt nästa steg i karriären.

Erfarenheten från tidigare program är att de kvinnliga cheferna uppskattar och behöver möjligheten att bygga nätverk med andra kvinnliga chefer. Vi tror inte att det finns något särskilt kvinnligt ledarskap. Däremot möter kvinnor sådana förväntningar. Därför är det nyttigt och särskilt viktigt att möta andra kvinnor och diskutera hur det egna chefskapet kan formas och kommuniceras. Vi satsar därför på träning av ledarsituationer men även lärande genom teori och reflektion

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.