Egen kompetensutveckling i Norrköping

I veckan var Karriär & Kompetens på egen kompetensutvecklingsresa – en dag i Norrköping. Vi har under några år pendlat till Norrköping pga uppdrag i staden, men aldrig tagit oss tiden att ta del av de utställningar som äger rum på Arbetets museum. Detta rådde vi bot på igår.

Hela företaget åkte ner och fick njuta av en dag fylld med intryck, bl. a fick vi ta del av den (klass)resa som Norrköping har gjort från att ha varit en arbetarstad med sin textilindustri till att för 40 år sedan inse att marknaden var död, konkurrensen hade hårdnat och efterfrågan av textil tillverkad i Norrköping var så gott som noll. Några decennier med frågor som “vad är Norrköping, hur kan vi profilera oss, bli konkurrenskraftiga?” har passerat och ur denna kris kom kreativiteten och några eldsjälar som ingav hop om framtiden. Bild

Idag är de utdöende och mörka fd väverikvarteren upprustade och erbjuder en mängd spännande företag, samarbeten, restauranger, konferens och museer väl värda ett besök.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.