Aktiviteter i april – välkommen till vårt bokcafé!

Varmt välkommen till vårt kostnadsfria bok-café till vilket vi har bjudit in spännande författare till nyutgivna böcker och rapporter. Vår mission är att sprida kunskap och erfarenheter om dagens föränderliga arbetsliv. Sedan många år har vi en årlig konferens – Mötesplats Kvinna och chef – och nu satsar vi på bokcafé. Vi bjuder in spännande författare, du kokar dig en kopp och vi putsar upp vårt digitala caférum. Kostnadsfritt, men garanterat inte fritt från ny kunskap och nya kontakter. Caféets adress kommer är en zoom-adress som du får vid anmälan. För anmälan maila oss till godasamtal@karriarkompetens.se. Välkommen!

26 april – Hemarbete – hiss eller diss?

Först ut i vår bokcaféserie är en aktuell/pinfärsk rapport om en ny studie från Myndigheten för arbetsmiljökunskap (Mynak). Studien har undersökt hur förutsättningarna för arbetsmiljön förändrats under pandemin genom övergången till mer arbete hemifrån. Studien visar att det finns många medarbetare och chefer som ser stora fördelar med att arbeta hemifrån. Men också att flera arbetsmiljörisker uppkommit, som på sikt kan leda både till fysisk och psykisk ohälsa om riskerna inte hanteras.

Studien bygger dels på intervjuer med chefer och forskare inom arbetsmiljökunskap och dels på en genomgång av den allt mer växande litteratur som beskriver hur pandemin påverkat arbetslivet.

En av analytikerna bakom studien är också en av våra samarbetspartners, seniorkonsulten Anders Fredriksson (Vilna AB) som gjort studien på uppdrag av Mynak. Anders är disputerad vid samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet och har lång erfarenhet av analys, utvärdering och verksamhetsutveckling inom offentlig sektor. Anders är grundare och ägare av analysföretaget Vilna AB.

Bokcafé Hemarbete – hiss eller diss?

26 april kl. 15-16

FÖR ANMÄLAN: MAILA TILL GODASAMTAL@KARRIARKOMPETENS.SE

29 april Förändringens 5 fallgropar – så undviker du dem!

En vanlig föreställning är att majoriteten av förändringsinitiativ misslyckas. Mikal Bäckström och Ola Rosenlinds handbok för chefer och förändringsledare utmanar den föreställningen och visar att möjligheten att lyckas tvärtom är ganska god, så länge man undviker de vanligaste fallgroparna. I boken förklaras hur man konkret bör agera för att lyckas med förändring.

I Förändringens fem fallgropar ges först en övergripande genomgång av vad en förändringsledare behöver veta om förändring, med fokus på konkreta beteenden och på hur människor fungerar i förändring. De vanligaste fem fallgroparna, där många av missarna görs, beskrivs i boken. Därefter presenteras en praktisk förklaringsmodell för förändringsledning.

I boken ingår ett lättanvänt beslutsstöd som hjälper dig att löpande ta pulsen på förändringsarbetet. Beslutsstödet visar om ni är nära eller i fallgropen, eller om förändringen har fått styrfart. Beroende på aktuell status får du en mängd konkreta råd och direkt användbara verktyg som drastiskt kommer att öka chansen att nå de uppsatta målen.

Boken ger konkreta svar på frågor som: • Hur gör jag det tydligt för alla vad förändringen innebär? • Hur kan jag möta olika reaktioner på ett konstruktivt sätt? • Hur kan jag bedöma om min plan är realistisk? • Hur får jag andra att ge nödvändigt stöd till min förändring? • Hur säkrar jag att förändringen blir bestående?

Bokcafé Förändringens 5 fallgropar

29 april kl. 1530-1630

För anmälan: maila till godasamtal@karriarkompetens.se

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.