Ny studie visar att kvinnors och mäns ledarskap är nära nog identiskt

Ny studie från Göteborgs universitet visar att kvinnors och mäns ledarskap är nära nog identiskt på sju av åtta undersökta områden. De åtta egenskaperna som undersökts är humörjämvikt, psykisk motståndskraft, viljestyrka, uthållighet, initiativkraft, instämmande framtoning, öppenhet och riskvillighet. Fyra av de undersökta egenskaperna stärks med åldern: humörjämvikt, psykisk motståndskraft, instämmande framtoning och öppenhet. Det som minskar med åldern är i stället viljestyrka, uthållighet, initiativkraft och riskvillighet.
Egenskapen risktagande är den enda egenskapen där man kan se skillnad berättar forskare Trevor Archer för sajten Upphandling 24. Det som påverkar utövande av ledarskap är istället ålder. I stället påverkar ålder ledarskapet mer än kön.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.