Kvinnor påverkas mer än män av kontorsmiljön

Nya kontorslösningar med flexibla arbetsplatser växer fram och ligger i många organisationers nya lokaler och arbetsformer. Allt för att skapa flexibilitet, sänka kostnader och öka graden av samarbete. Så vilka nackdelar finns? Vilka beteenden odlas i denna typ av miljö? Vilka erfarenheter har du? Berätta gärna!

I studien ”The relation between office type and workplace conflict: A gender and noise perspective” och medverkade 5 229 kontorsanställda. Data har hämtats från Swedish Longitudinal Occupational Survey of Health 2010 (SLOSH). Karolinska institutet, Stressforskningsinstitutet vid Stockholms universitet och Mälardalens högskola har arbetat med studien och lagt fram den nyligen. De har särskilt tittat på om det skiljer sig åt mellan män och kvinnor och kommit fram till att kvinnor påverkas mer än män av kontorsmiljön.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: