Kvinnor påverkas mer än män av kontorsmiljön

Nya kontorslösningar med flexibla arbetsplatser växer fram och ligger i många organisationers nya lokaler och arbetsformer. Allt för att skapa flexibilitet, sänka kostnader och öka graden av samarbete. Så vilka nackdelar finns? Vilka beteenden odlas i denna typ av miljö? Vilka erfarenheter har du? Berätta gärna!

I studien ”The relation between office type and workplace conflict: A gender and noise perspective” och medverkade 5 229 kontorsanställda. Data har hämtats från Swedish Longitudinal Occupational Survey of Health 2010 (SLOSH). Karolinska institutet, Stressforskningsinstitutet vid Stockholms universitet och Mälardalens högskola har arbetat med studien och lagt fram den nyligen. De har särskilt tittat på om det skiljer sig åt mellan män och kvinnor och kommit fram till att kvinnor påverkas mer än män av kontorsmiljön.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.