Kvinna och chef gav mig modet att välja min egen väg som ledare

Ledarutvecklingsprogrammet Kvinna och chef bjuder in till ett nytt program med start september 2015. Det unika med programmet är att det vänder sig till kvinnor som är chefer i staten.

Här får vi ta del av Christel Gustafssons tankar om programmet och vad det har kommit att betyda för henne och hennes karriär som chef.

Om du eller någon kollega till dig skulle vilja gå programmet, kan du läsa mer om programmet och när de olika blocken äger rum, längre ner i det här mailet.
I dagsläget finns det ett handfull platser kvar! Först till kvarn!

Efter några år som chef ville jag utveckla mig i min roll.
Jag hade en förhoppning om att få en teoretisk grund att hänga upp mina erfarenheter på.

Att få verktyg för att lättare och mer medvetet hantera situationer som man som chef ställs inför var också en anledning.

Att valet föll på Kvinna och chef i staten var dels för  att personalavdelningen rekommen-derade detta. Men också för att jag såg ett mervärde i att genomgå en chefsutbildning med andra kvinnliga statliga chefer.

Det statliga perspektivet gav mervärde

Programmet gav en bra bas. De moment man kan förvänta sig av en ledarutbildning fanns med. Blandningen av moment för en ökad självinsikt och moment kring att leda var bra.

Ett stort mervärde var att gå et var gå kursen ihop med ”statliga kollegor”, dels för att vi i vissa fall hade gemensamma problem eller utmaningar, men också för den kunskap om statlig förvaltning som kom på köpet.

Kursledningen hade dessutom egna relevanta erfarenheter vilket gav en stor trovärdighet för både helhet och delar.

Programmet har gett mig modet att välja min egen väg
Kvinna och chef i staten har framförallt gett mig en ökad självkännedom. Men också ett mer reflekterande arbetssätt, både kring hur jag och andra agerar i olika situationer.

Jag har också fått en ökad kännedom om staten och om hur olika statliga myndigheter tolkar och tacklar sina uppdrag.

Och framförallt, mod att välja min väg som ledare.

Christel Gustafsson
Landsbygdstrateg

Jordbruksverket

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.