Programmet Kvinna och chef

Ledarutvecklingsprogrammet Kvinna och chef bjuder in till ett nytt program med start september 2015. Programmets olika delar har kommit att bli väldigt uppskattat, där vi varvar teoretiska modeller med föreläsare som kommAnna Majorer och delar sina perspektiv kring ledarskapet.

De flesta kullarna väljer att fortsätta träffas efter att programmet är avslutat – här får vi ta del av Anna Majors tankar och erfarenheter av Kvinna och Chef.

I dagsläget finns det ett handfull platser kvar! Först till kvarn!

Varför valde jag att gå Kvinna och chef?

Jag gick chefsprogrammet 2008 och hade nyligen fått en ny tjänst som redovisningschef på Kammarkollegiets kapitalförvaltning. Jag var 48 år och hade erfarenhet av att vara projektledare,  men ville genom programmet få mer kött på benen när det gäller ledarskap. En kollega till mig hade gått programmet Kvinna och chef och rekommenderade mig att göra detsamma.

Ta del av andras erferenheter

Programmets olika delar har varit givande för både mig som person och för mig som ledare. En mycket viktig del i programmet har varit att få möjlighet att ta del av andra deltagares berättelser –  om de utmaningar som de har ställts inför och hur de har tagit tag i dem. Till programmet har också många bra föreläsare kommit som har gett inspiration. Kursledarna från Karriär & Kompetens har på ett bra sätt coachat oss genom en rad nyheter och frågeställningar.

Nätverkets roll i mitt arbete

Det som har varit mest givande har varit att träffas regelbundet för att diskutera alla möjliga problem och lösningar. Vi träffas fortfarande två ggr per år och den trygghet som finns i gruppen innebär att vi kan coacha varandra om och när vi har behov av att diskutera något. Jag vet att jag inte är ensam. Det finns fler med liknande utmaningar som kan ge mig ett gott råd eller en annan syn på saken. Att vi har träffats under trevliga former har inte gjort saken sämre.

Anna Major
Kammarkollegiets kapitalförvaltning
Chef Affärsstöd

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: