ÖPPNA AKTIVITETER

datum

Våra öppna utbildningar och aktiviteter varierar från år till år. Genom åren har vi bl.a haft öppna samtalsutbildningar, utbildning i coachande förhållningssätt, om förändring,  internkonsultutbildning inom livs- och karriärutveckling. Samtliga utbildningar skräddarsyr vi utefter kunders behov. Exempelvis har vi i dagsläget drygt 80 aktiva livs- och karriärutvecklare inom Försvarsmakten, som på ett spännande och proaktivt sätt arbetar med sina medarbetare och chefer

Vi har några aktiviteter som återkommer årligen och det är endagsutbildningen Rätt kompetens! och ledarutvecklingsprogrammet Kvinna och Chef.

KVINNA OCH CHEF I STATEN – ETT PROGRAM SOM DU HAR NYTTA AV LÅNGT EFTER KURSAVSLUT

”Efter ett antal år som chef och ledare kände jag ett behov av att utveckla mig. För att kunna utvecklas behövde jag ta reda på min status som chef/ledare, dvs. jag behövde ta reda på vad jag var bra på och vad jag kunde göra bättre. Jag kände också att jag behövde fylla på med nya intryck och kunskaper för att hitta den rätta glöden igen.

Jag sökte efter olika kurser och fastnade slutligen för programmet ”Kvinna och chef i staten”. Det som lockade mig var dels själva upplägget som motsvarade mina behov av personlig utveckling, dels att utbildningen endast var för kvinnor.

Hur upplevde jag utbildningen?

Redan vid första kurstillfället märkte jag hur annorlunda det kändes jämfört med tidigare kurser. Trots att det var för mig okända människor, både kursledare och kursdeltagare, kände jag direkt en gemenskap, öppenhet och prestigelöshet vilket var genomgående för hela kursen. Denna härliga gruppkänsla bidrog till att det kändes helt naturligt att lyfta egna utmaningar till gruppen för att få goda råd, något som gav utbildningen en extra dimension.

Kvaliteten på utbildningen var genomgående mycket hög. Kursledarna och föreläsarna var mycket kompetenta och kunde på ett inspirerande och rolig sätt leda oss igenom både teori och praktik.

Nätverk

Men det absolut viktigaste som jag tar med mig från utbildningen är mitt nya nätverk som består av kompetenta kvinnliga chefer som jag lärde känna under kursen. Ett nätverk som kommer att ge mig kraft och inspiration många år efter att kursen tagit slut.

Vad har utbildningen gett mig i min roll som chef ?

Utbildningen har främst gett mig en känsla av trygghet i att jag faktiskt duger som chef och ledare. Jag har dessutom fått mycket ny kunskap om hur jag kan göra saker annorlunda för att på ett bättre sätt nå de resultat som jag vill uppnå. Det bästa av allt är emellertid att jag fått tillgång till ett nätverk med kompetenta kvinnliga chefer som kommer att inspirera och utveckla mig och mitt ledarskap under många år framöver.”

Här är ett av de vittnesmål som vi har fått från våra deltagare som har gått ledarutvecklingsprogrammet Kvinna och chef i staten. Programmet består av 5 block – 2 dagar vardera – varje block tar upp olika teman, se nedan.

  • Block 1: 29-30 september 2020 – Organisation
  • Block 2: 21-23 oktober 2020 – Jag själv
  • Block 3: 25-26 november 2020 – Att vara chef i staten
  • Block 4: 19-20 januari 2021 – Att leda medarbetare
  • Block 5: 10-11 mars 2021 – Strategiskt ledarskap i staten

Vill du få kontakt med oss, veta mer?
Vi nås på 08-41029402 eller kvinnachef@karriarkompetens.se

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: