Anpassning till förändring

dansFörändring som tillstånd
Förmågan att anpassa och ställa om verksamheter blir en allt viktigare och avgörande kompetens i dagens arbetsliv. Verksamheter behöver uppmärksamma och konstruktivt reagera på det som händer i omvärlden och inom den egna organisationen. Förändring är ett konstant tillstånd och det behövs förståelse för vad som händer i individer, grupper och organisationer i förändring. En viktig uppgift i varje verksamhet är att se till att den förståelsen finns och att skapa ett klimat som är tillräckligt ärligt och öppet så att konstruktiva dialoger om mål, arbetssätt och resultat kan ske.

Detta är en förutsättning för att kunna anpassa och ställa om verksamheten på ett ändamålsenligt sätt.

Två dagars workshop
Workshopen vänder sig till dig som i din vardag hanterar olika typer av förändring. Du kanske är generellt intresserad av hur förändringskapacitet skapas eller du kanske står inför eller mitt i en förändring och vill ha nya eller fördjupade perspektiv.

Workshopen ger dig tid till reflektion, att stå lite vid sidan om vardagen och betrakta den egna verksamheten. Du får modeller som ger förståelse för helhet och sammanhang och som kan bli nya verktyg i din praktiska vardag.

Workshopen bygger på att två olika system  styr och påverkar alla verksamheter; det strukturella och det kulturella, vad vi gör och hur vi gör det.

Det är samspelet mellan dessa som avgör vad vi presterar och vilka resultat som uppnås. Ansvaret ligger inte bara på ledningsnivå utan är ett ansvar för alla som finns i organisationen, ledarskap och medarbetarskap är lika viktiga.

Vi tittar på samspelet mellan struktur, kultur och förändringsarbete bl.a. utifrån Förändringens Fyra Rum, en användbar och lättillgänglig teori om vad som händer i förändring.

De drivkrafter vi har med in i arbetslivet ger stora individuella skillnader i förhållningssätt, inte minst i förändring. Människor drivs, sporras och attraheras av olika saker. Vi tar upp hur förändringsarbete kan påverkas av detta.   Vi använder en teori och modell som heter Decision Dynamics Karriärmodell.  Den visar på både inriktning (inställning och attityd) och motivation för utveckling i arbetet.  I utbildningen ingår att du får din karriärprofil.

Aktiviteter
När efterfrågan är stor erbjuder vi en öppen utbildning – om vi har någon nu? Gå till ”våra öppna aktiviteter” och se. Om du inte hittar utbildningen där, hör av dig och anmäl ditt intresse så återkommer vi när vi har fått ihop en grupp. Eller önskar ni få skräddarsytt en aktivitet för era medarbetare? Hör av dig till oss så berättar vi mer: 08-41029400.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s