Ledarskap

Det finns flera sätt att utveckla sitt chefsuppdrag på.
Man kan välja att göra det tillsammans med andra chefer för att också lära av andras erfarenheter i ett utvecklingsprogram.
Ibland kan den egna situationen vara pressad av tid och arbetsuppgifter så att ett personligt ledarstöd förefaller mer effektivt.
Man kan också – kanske som ett komplement till någon av de andra utvecklingssätten – ingå i ett nätverk av chefer för att där kunna få näring genom andras erfarenheter och föreläsningsinslag.

Inom området Ledarskap erbjuder vi bl.a:

Coaching
Coaching – eller personligt ledarstöd – kan vara aktuellt när man är ny som chef, befinner sig i en problematisk situation eller upplever sig behöva perspektiv på eller kontroll över sitt chefsuppdrag. Eller om man har arbetat länge som chef och vill se över sina invanda beteenden och kanske pröva dem mot andra mer effektiva sätt. En annan typ av personligt ledarstöd kan vara att man vill fundera över sin egen framtid som chef eller eventuellt sig själv i ett annat uppdrag. Detta får då mer formen av ett livs- och karriärutvecklingsprogram.

Kundanpassade utbildningar och utvecklingsprogram
Karriär & Kompetens har utvecklat och genomfört ett antal chefsutvecklingsprogram genom åren. Omfattningen och målgrupperna har varierat. Allt från 2-3 dagar eller program utsträckt över ett år. Vi har även lång erfarenhet av program inom ramen för Framtida ledare.

Gemensamt för programmen är att de bygger på kunskapspass/teori, handledning för bearbetning av konkreta situationer, erfarenhetsutbyte, litteraturstudier och arbete i mindre grupper.

”Efter kursen gjorde jag det jag föresatte mig. Jag har nu fått en högre chefstjänst. Det går alldeles utmärkt (var litet pirrigt i början, skulle jag verkligen klara det här) och jag trivs bra med att vara chef över chefer och få möjlighet att agera mer på det strategiska planet. Jag tror inte jag tagit detta steg om jag inte gått er kurs. Den har jag verkligen haft nytta av både i arbetslivet, men även privat”.    Lena Leed, Lantmäteriet i Västra Götaland och Värmland, deltagare på programmet Kvinna och chef i staten.

Samtalsutbildning
Vi genomför utbildningar som syftar till att utveckla chefens förmåga att genomföra professionella samtal. Under utbildningen får deltagaren teori och modeller, praktisk träning, möjlighet att reflektera över sin egen samtalsstil och återkoppling på samtalsteknik. Denna utbildning erbjuder vi främst som skräddarsydd intern-/företagsspecifik utbildning.

Nätverk
Karriär & Kompetens driver och medverkar i flera chefsnätverk. Dessa samlar dels chefer, dels personalchefer inom olika organisationer. Nätverken med chefer bygger på att man tidigare har gått utbildningen Kvinna och chef i staten.

Föreläsningar och medverkan i andras chefsprogram
Karriär & Kompetens´ konsulter medverkar i flera chefsprogram internt i olika organisationer eller i externa program genom andra konsultföretag. Ämnena skiftar men ofta handlar det om chefens förmåga att hålla samtal, chefens förändringsuppdrag, chefen och dennes personliga utveckling, chefen som kommunikatör i gruppen eller chefens roll som kompetensledare.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s