Kompetens

gruppövning

Kompetensförsörjning är en strategisk fråga för dagens organisationer. Det är en komplex utmaning att upptäcka organisationens befintliga talanger, planera för rätt utveckling för alla medarbetare och samtidigt fundera över framtida behov.

Vi genomför kompetensanalyser, erbjuder metodutbildningar i vår kompetensanalys Rätt kompetens samt fungerar som bollplank inom kompetensområdet. Vi hjälper även till att ta fram kompetensförsörjningsplaner.

Kompetensanalys

En kompetensanalys behöver inte vara omfattande. Med rätt stöd och bra metoder går det att skapa en åtgärdsinriktad analys av organisationens samlade kompetens och identifiera kommande behov. En strategisk kompetensanalys ger överblick över organisationens status beträffande kompetensförsörjning och är ett planeringsunderlag för personalfunktion och chefer.

En bra kompetensanalys utgör ett komplement till affärs- eller verksamhetsplanen. Den ska också engagera medarbetarna och göra det möjligt för dem att ta ansvar för sin egen utveckling.

Vår metodutbildning i kompetensanalys och kompetensplanering – Rätt kompetens – vänder sig främst till dem som driver kompetensanalys- och kompetensplanerings-processer – exempelvis internkonsulter från personalfunktionen, chefer eller projektledare.

Våra tjänster inom området kompetens:

 • Rådgivning
  Vi hjälper till med att ta fram processer, arbetssätt och verktyg för kompetensanalys- och planering.
 • Metodutbildning
  De senaste tio åren har vi utbildat drygt 350 internkonsulter i ett 80-tal olika organisationer.  Vi genomför öppna utbildningar och  skräddarsyr efter organisationers behov.
 • Processledning
  Vi leder processer och dialoger till exempel i arbetsgrupper för att göra en kompetensanalys, i ledningsgrupper för att ta fram en kompetensstrategi eller i HR-funktionen för att kunna ge chefer och ledning stöd.
 • Föreläsningar
  Vi föreläser inom området för att ge inspiration och kunskap till chefer i deras roll som kompetensledare.

Kontakt:

Vill du komma i kontakt med oss när det gäller kompetensfrågor? Ring oss på 08-41029402 eller fyll i formuläret nedan så återkommer vi!

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: