Kompetens

vision2Kompetensförsörjning är en strategisk fråga för dagens organisationer.

Det är en komplex utmaning att samtidigt upptäcka organisationens befintliga talanger, planera för rätt utveckling för alla medarbetare och fundera över kommande behov.

Vi genomför kompetensanalyser, erbjuder utbildningar i kompetensanalys samt fungerar som bollplank under kompetensanalysarbete och för strategisk kompetensförsörjning, både till personalfunktionen och till ledningsgruppen.

En kompetensanalys behöver inte vara omfattande. Med rätt stöd och bra metoder går det att skapa en åtgärdsinriktad analys av organisationens samlade kompetens och identifiera kommande behov.

En strategisk kompetensanalys ger överblick över organisationens status beträffande kompetensförsörjning och är ett planeringsunderlag för personalfunktion och chefer.

En bra kompetensanalys utgör ett komplement till affärs- eller verksamhetsplanen. Den ska också engagera medarbetarna och göra det möjligt för dem att ta ansvar för sin egen utveckling.

Vår metodutbildning i kompetensanalys och kompetensplanering – Rätt kompetens – vänder sig främst till dem som driver kompetensanalys- och kompetensplaneringsprocesser – exempelvis internkonsulter från personalfunktionen, chefer eller projektledare.

Våra tjänster inom området kompetens:

 • Rådgivning
  Vi hjälper till med att ta fram processer, arbetssätt och verktyg för kompetensanalys- och planering.
 • Metodutbildning
  De senaste tio åren har vi utbildat drygt 350 internkonsulter i ett 80-tal olika organisationer.  Vi genomför öppna utbildningar och  skräddarsyr efter organisationers behov.
 • Processledning
  Vi leder processer och dialoger till exempel i arbetsgrupper för att göra en kompetensanalys, i ledningsgrupper för att ta fram en kompetensstrategi eller i HR-funktionen för att kunna ge chefer och ledning stöd.
 • Föreläsningar
  Vi föreläser inom området för att ge inspiration och kunskap till chefer i deras roll som kompetensledare.

Kontakt:
Vill du komma i kontakt med oss när det gäller kompetensfrågor? Ring oss på 08-41029400 eller fyll i formuläret nedan så återkommer vi!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s