Referenser om karriär

Deltagares egna ord om livs- och karriärutveckling

Varför gick du livs- och karriärutveckling?

För att jag visste att jag kunde bättre, men visst inte hur jag skulle gå tillväga.Jag kände mig osäker på vem jag var och kände att jag inte kom till min fulla rätt.  Jag var på ett sätt i behov av en karta över mig själv för att hitta rätt.

Vad har livs- och karriärutvecklingen gett dig?

  • Verktyg för att handskas med situationer som tidigare tog mycket energi, både på det personliga och professionella planet
  • Ökad självinsikt och ökat självförtroende
  • Insikt i att jag kan, jag vill och jag vågar
  • Ökad förståelse för vem jag är och vart jag vill komma

Vad tyckte du om din coach?

Jag har haft fullt förtroende för  min konsult, från första stund! Jag önskar att alla fick gå igenom en sådan här resa. Min coach har lyssnat, stöttat och peppat, sparkat mig i baken och inte låtit mig älta. Hon  har känts genuin och ärlig. Precis vad jag har behövt. Min coach har funnits där med en verktygslåda full med knep och goda råd. Jag önskar att man fick mer tid! Jag är imponerad över hur individanpassat det kändes, det här är ingen Billy-bokhylla från IKEA utan snarare en platsbyggd, dyr variant.

Tack! /Lisa Ekberg, marknadsförare, SMHI


Varför valde du att gå ett livs- och karriärutvecklingsprogram?

Jag deltog i Livs- och karriärutvecklingsprogrammet under 2008 för att jag blev erbjuden det av min arbetsgivare: Regeringskansliet. Att jag valde att delta i programmet var främst för att jag ville fundera och reflektera över min karriär men även mitt liv i övrigt, såväl tillsammans med andra i liknande situation som individuellt, efter det att jag kom tillbaka från föräldraledighet med mitt andra barn.

Vad har varit nyttan med programmet?

Nyttan har främst varit att jag fått tid och möjlighet att tänka över min karriär både i grupp men även individuellt, bl.a. genom olika samtal men även resultaten av de test som jag fick göra.

Vad har du fått ut av programmet?

Resultatet av programmet är bl.a. att jag har en bättre förståelse av hur jag fungerar och vilka behov jag har i arbets- och övriga livet. Ett annat resultat är att jag har fått ett bredare perspektiv på kompetens. Jag har också fått en större förståelse för andra människor och olika karaktärer. Ett viktigt delresultat som uppkom i ett test är jag är episodisk, vilket har hjälpt mig att ännu bättre förstå mig själv.

Och det viktigaste är väl att jag på (lång sikt) måste fundera aktivt på nästa steg i arbetslivet.

/Ulrika Wallén, ekonomie doktor, Utbildningsdepartementet


Om vår utbildning internkonsult inom livs- och karriärutveckling säger Länsförsäkringar Stockholm så här:

Länsförsäkringar har utbildat egna livs- och karriärutvecklare som stöttar medarbetare och chefer i sina karriärfunderingar.  Samtliga på HR har eller ska gå denna utbildning, att erbjuda livs- och karriärutveckling är att höja kvalitén på HR och att vara en attraktiv arbetsgivare.Vi ser det som kvalitet i HR-arbetet och också i att vara en attraktiv arbetsgivare.

Vi vänder oss till mycket goda och kompetenta medarbetare som bolaget vill behålla och utveckla. Som kanske ”stannat på en platå” och inte riktigt vet hur de ska gå vidare. Ur vår/bolagets aspekt ser vi det i första hand som att stimulera utvecklingen internt.

Ur nyttosynpunkt så ser vi att  flera medarbetare har fått stöd i en fortsatt karriär. Internt eller i vissa fall externt. De får också ökad självkännedom, insikt om sina styrkor och sidor de behöver utveckla.  De brukar säga ungefär så att de blir tydligare i sin kommunikation om sig själva. För bolaget får vi möjlighet att behålla kompetenta medarbetare, också till nya befattningar.

abc Karriär & Kompetens ab har utbildat över 250 internkonsulter. Vill du veta mer om hur du kan utbilda dig och få tips på hur livs- och karriärutveckling kan komma att bli en viktig del i din organisations strategiska utveckling? Ring oss på 08-41029402.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s