TJÄNSTER

Karriar_Kompetens_www

abc Karriär & Kompetens ab:s konsulter är experter när det gäller frågor som rör arbetslivet, ledarskap, medarbetarskap, personlig utveckling, organisationsförändring, kompetensanalyser och karriärfrågor.

Våra mest efterfrågade tjänster finns i huvudsak inom följande områden:

Kompetensfrågor
Karriärfrågor
Ledarskap
Medarbetarskap
Team- och verksamhetsutveckling

Tjänsterna både tangerar och kompletterar varandra.
Inför varje uppdrag lyssnar vi till kundens behov och förväntningar och designar innehållet efter både kundens önskemål och våra tidigare erfarenheter.

Olika roller/uppdrag inom våra tjänster:

Coaching
I rollen som coach jobbar vi målfokuserat kring den konkreta frågeställning som individen har. Vi stöttar individen att sätta upp sin individuella målsättning och lyfter det som fungerar och hur individen kanske kan använda det ännu mer i andra sammanhang. Vi använder oss av olika coachingmetoder, bl.a lösningsfokuserat synsätt.

Grupputveckling
I grupputvecklingsuppdrag lägger vi stor vikt vid att både ge kunskap men också att samla den kunskap och erfarenhet som finns i gruppen och jobba därifrån. Vi uppmuntrar till dialog och samarbete. Vi använder oss av olika instrument och verktyg för att komplettera den upplevda bilden av gruppen så som t.ex. Jungs teorier kring grupp och utveckling och Susan Wheelans GDQ.

Handledning i grupp
Vi handleder i grupp, både som specifika uppdrag men också som en del av andra uppdrag, där vi delar in större grupper i mindre handledningsgrupper för att skapa dialog och erfarenhetsutbyte. Vi utgår från deltagarnas utmaningar och tillsammans i gruppen söker vi efter lösningar på särskilda frågeställningar.

Individuell handledning
Som handledare ger vi individen stöd att reflektera över sin roll i förhållande till ett visst uppdrag/arbetsuppdrag.  

Ledningsgrupper
Vi utvecklar ledningsgrupper och använder oss av både dialog och framtagna verktyg och metoder.

Metodutveckling
Vi har genom åren tagit fram olika metoder och utbildat personer internt i organisationer i rollen som internkonsult, både i de standardiserade metoderna Livs- och karriärutveckling och Kompetensanalys. Som metodutvecklare har vi även tagit fram metoder specifikt utifrån verksamheters behov för att belysa eller arbeta med en särskild frågeställning. 

Processledning
I många av de uppdrag som vi genomför ingår att vara processledare. Det kan handla om att ta fram kritiska kompetenser i ett team, identifiera framgångsfaktorer för ett team, skapa gemensam målbild eller vilka spelregler som gäller på arbetsplatsen. Vi använder oss av olika modeller och storgruppspedagogiska metoder – allt för att skapa delaktighet.

Utbildningar/workshops 
Vi genomför skräddarsydda utbildningar och workshops. De flesta är internt skräddarsydda för organisationer och verksamheter. Vår utgångspunkt är att varva teori och modeller med praktiska övningar och diskussioner. Att skapa hög delaktighet hos deltagarna är en viktig förutsättning för oss.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: